maanantai 10. toukokuuta 2010

Tiedä lisää.

Niin, eihän siellä Edinburghissa juuri tullut tietokoneella istuskeltua, että olisi saanut blogiin tekstiä. Kerrotaan nyt vielä vähän lisää.

Lennot kahdelta edestakaisesti maksoivat siis Ryanairilla Tampere - Edinburgh n. 90 euroa. Lentokenttäbussi Edinburghin lentokentältä Edinburghin keskustaan maksoi noin 3 puntaa. Yksi yö hostellissa oli keskimäärin 20 puntaa, mutta jouduimme aikaisemmin kerrotun ALAIKÄISYYSONGELMAN takia valitsemaan hieman kalliimman hostellin. SYHA Youth Hostel oli kuitenkin ihan mainio hostelli, joten suosittelen sitä kyllä. Erinomaisella paikalla ja muutenkin hommat toimii, mitä nyt niitä lapsia pyöri hoodeilla huutamassa välillä, mut nehän nyt saa hiljaiseksi... noooh, kätevällä kädenliikkeellä. ;D

Reissun tarkoitus oli siis ainoastaan pistää tili sileäksi ja nauttia elämästä. Ja missä sitä sitten mentiin? Pakollisista nähtävyyksistä käytiin katsomassa:

Mary King's Cross: Maanalaista Edinburghia. Meidän ryhmää veti mukava ja komeakin James. Ei mitään paska-spookypelottelua vaan asiallista faktatietoa vanhasta Edistä. Meikä tykkäs, oli hurjan mielenkiintonen kierros. 10 puntaa.

Ilmaset museot: jeesus-taide ei kiinnostanu helvettiäkään, mut esim Dean-gallery sykähdytti jo lujasti. (Diane Arbusin valokuvia oli tosiaan näytillä tällä kertaa) Ilmainen, suosittelen eksymään reitiltä sinne mennessä. Itehän asfalttitien sijaan rymysin alueelle jonku hiton viidakon läpi... :D

Botanical Garden, Edinburgh: Ilimanen alue puita ja pusikoita. Puutarhat on tosiaan pidetty kunnossa, suosittelen meneen sinne hengaileen ja ihmetteleen, jos on ikävä vihreää. Meikä näki siellä mm. villisti huutavan ja rääkyvän oravan. Mitä lie ulvoi, mutta kauhea ääni sillä elukalla oli. :D

Zoo, Edinburgh: Elukoita, tämä lysti makso opiskelijalta jotain 11 puntaa. Siellä oli vaikka mitä siistiä, mm. kello 14:15 päivittäin järjestettävä pingviiniparaati! Pingut saa ite päättää haluaako ne osallistua siihen paraatiin vai ei. Sit niille avataan häkin ovi ja ne elukat saa tallustella semmosen reitin vapaana läpi eläinpuiston ja ihmisjoukkojen. Se oli HUIPPUA! (paitsi että kuningaspingviini Nilsin ei annettu tulla ulos häkistä ja se alko parkumaan raivosta ku muut pääsi kävelylle. On tää niin väärin, oikeutta Nilsille ja heti!)

Necropolis, Glasgow: Kuolleiden kukkula. Ruumiita ja muistokappeleita ihan hitosti. Tuntu ku ois ollu Veren Vangit-elokuvassa :D ja meinasin vielä lähteä tuonne illalla yön pimetessä.... Se olisi ollut, noh, upea idea. Onneksi menin päivällä. Menkää! Siellä oli huippua.

Sitten mä shoppailin, join kahvit Starbucksissa, shoppailin, join kahvit Costa Coffeessa, shoppailin, join kahvit paikallisessa kahvilassa, shoppailin, join kahvit.... Jos meinaatte shoppailla, menkää ehdottomasti Glasgowiin. Se on kaupunkina paljon rumempi kuin Edinburgh, mutta shoppailu luonnistuu siellä paremmin. (Raha kyllä katoaa Edissäkin, ei sen puoleen, mut..)

Niin, ja bussilippu meno-paluu Edinburgh-Glasgow maksoi aika tarkkaan 9 puntaa / nenä. Matkan kesto oli n. 1,5h. Heleppoa ku pikkuveljen nipistely!

Eiköhän tässä ollu tarpeellista faktaa kaikille, joita kiinnosti infopuoli reissusta. Suosittelen Skotlantia lämpimästi! Hieno mesta. Seuraava postaus sisältänee jopa kuvia, koska se on oleva fiilistelypostaus! Tai sitten ei.

Niin ja totta kai Tampere - Oulu-väli koukattiin junalla Helsingin kautta. Kiireessä juostiin lipunmyyntiluukulle, nainen luukulla sanoi että "juna on 20min myöhässä eli ehditte siihen sittenkin! juoskaa!" ja niin me juostiin junaan, jossa konnari leimas meidän liput ja nukahdettiin. Heräsin sit kuulutukseen: "hyvät matkustajat, saavumme helsinkiin". Hämmennykseni määrä oli hyvin suuri, olin varma että nyt VR on mokannut viimeisen kerran :D:D no, ei siinä. maksettiin sit väli STADI-MANSE ja päästiin takaisin kohti oulua.

Onneksi juna oli täynnä hienoja ihmisiä. En osannut olla lopulta erehdyksestä edes järin pahoillani. Elämä on sekoil... seikkailu!

3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Löytykö se primark sieltä Edinburghista vai pääsitkö sinne vasta Glasgowissa?

    VastaaPoista
  2. Edinburghissa ei ollu Primarkia, Glasgowissa niitä oli jopa kai ainakin kaksi!

    Edinburghin lähellä on tosin kaupunki nimeltä Dunfermline, josta kuulemma muistaakseni löytyy myös Primark. Sinne on ihan hetken matka vain bussilla, jos ei tahdo lähteä Glasgowiin asti shoppailemaan.

    VastaaPoista
  3. Nykyisin Edinburghissa kyllä on Primark, ihan Princes Streetilla.

    VastaaPoista